Vad är och hur fungerar Bitcoin?

Vad är Bitcoin? Den frågan kanske du har ställt dig efter att ha sett vänner och bekanta tala om det. Bitcoin är vad som kallas en kryptovaluta och redan 2010 hamnade denna valuta i strålkastarljuset eftersom det var då den introducerades. Sedan dess har det tillkommit ännu fler kryptovalutor. Under 2017 har det blivit ett nytt intresse för mining och olika kryptovalutor. Du kanske har läst att Bitcoin virtuell valuta ökar i värde? 

Det är helt korrekt. Bitcoin som är en form av virtuell valuta eller virtuella pengar, finns inte på någon bank. De finns istället online, och kan lagras i ett globalt nätverk som i ett blockchain. De kan användas helt anonymt, eftersom att alla transaktioner man gör med denna valuta sker på ett krypterat sätt. Därav namnet kryptovaluta.

Bitcoin, vad är det bra för?

Vad är Bitcoin bra för? Det är en bra fråga att ställa. Men du kan tjäna pengar genom att äga denna formen av valuta. Bitcoin är inte den enda valuta som finns virtuellt. Det har kommit flera till, som även de fungerar på samma sätt. Bitcoin som virtuell valuta blir allt mer erkänt och det kan komma att påverka ekonomi framöver. 

Det finns bra böcker inom ämnet så väl som att du kan hitta bra information via nätet. Lär dig handla med Bitcoin eller hur du ska göra för att börja med så kallad mining.